Thuiszorg bij Alzheimer in Amsterdam

Dementie kan een grote invloed hebben op uw dagelijkse leven, en op dat van uw naasten. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende (en tevens ook de meest ernstige) vorm van dementie, die bij iedereen een ander verloop kent. Het is daarom belangrijk dat u passende zorg ontvangt, die goed aansluit bij uw persoonlijke wensen en behoeften. Zuster Jansen helpt u graag, wanneer de diagnose Alzheimer bij u is gesteld en u er zeker van wilt zijn dat de juiste zorg beschikbaar is op het juiste moment.

Verblijf langer in de vertrouwde omgeving

Langer thuis blijven wonen is voor iemand met dementie vaak erg belangrijk. Het is tenslotte al lastig genoeg dat steeds meer vertrouwde factoren ‘wegvallen’. Het verlies van de eigen woning kan zorgen voor verdriet en verwarring, die de situatie alleen maar zwaarder maken. Met de hulp van Zuster Jansen kunt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen. U ontvangt dan alle verzorging en verpleging die u nodig hebt, op een menselijke en persoonlijke manier. Daarbij krijgt u te maken met een klein zorgteam, dat bestaat uit maximaal vijf verschillende zorgverleners. Niet alleen u, maar ook uw familie raakt vertrouwd met deze verzorgers, wat het verlenen en ontvangen van zorg op maat ten goede komt.

Hoe wordt thuiszorg bij Alzheimer ingericht?

Thuiszorg bij Alzheimer kan er in Amsterdam op verschillende manieren uitzien. Dit hangt geheel af van uw omstandigheden. We kunnen er voor u zijn met begeleiding, maar het is ook mogelijk dat onze professionele verzorgers laagcomplexe zorgtaken uitvoeren. Bovendien zijn er nog verschillende mogelijkheden als het gaat om de duur van onze hulp: als er dag en nacht behoefte is kunnen we klaarstaan, maar u kunt onze particuliere thuiszorg bij Alzheimer ook combineren met reguliere thuiszorg of mantelzorg. Dan is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor 12-uurs zorg of nachtzorg. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan gerust even contact op met onze zorgcoördinator.

Volledige ondersteuning bij dementie

Wanneer u kiest voor thuiszorg bij Alzheimer, ontvangt u volledige ondersteuning. Dit kan bijvoorbeeld ook betekenen dat onze zorgverleners contact onderhouden met uw huisarts en de apotheker. De verzorgers overleggen met uw familie, adviseren over dingen die geregeld moeten worden, enzovoort. Waar dat kan, ontlasten we mantelzorgers zoveel mogelijk. Zo kunnen uw familieleden en uw vrienden gewoon bij u langskomen, zonder dat zij (een deel van) een zorgtaak op zich hoeven te nemen. Ze worden door de verzorgers echter wel betrokken bij het proces (waar dat gewenst is), zodat ze begrijpen wat er met u gebeurt en hoe ze op deze veranderingen kunnen reageren.

Lees meer bij Zuster Jansen
  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN