Slaap- en waakdiensten

Wellicht had u op deze website al meer gelezen over nachtzorg in Amsterdam, door Zuster Jansen. Nachtzorg is een uitstekende oplossing als u (tijdelijk) minder zelfstandig bent, en het voor u een stuk prettiger is als u ‘s nachts kunt rekenen op een professionele verzorger. Zuster Jansen kan hier direct mee helpen, door op korte termijn al zorg te bieden die echt bij u past. Bij nachtzorg maken we onderscheid tussen slaap- en waakdiensten, omdat nachtzorg niet bij iedereen hetzelfde moet worden ingevuld. Wat het verschil is tussen deze diensten, leggen we graag aan u uit.

Wat is het verschil?

Wat zijn nu slaap- en waakdiensten in Amsterdam, en wat is het verschil tussen deze twee? Welke soort nachtzorg u kiest, hangt volledig af van uw persoonlijke omstandigheden. Sommige mensen hebben relatief veel verzorging en verpleging nodig, waarbij er misschien op vaste momenten medicatie moet worden toegediend. Bij andere zorgvragers is dit juist helemaal niet het geval, maar is er meer hulp nodig met uit bed komen en de persoonlijke verzorging. Om die reden maken wij dus onderscheid tussen slaapdiensten en waakdiensten.

Slaapdiensten worden ingezet wanneer er relatief weinig zorgmomenten zijn. Er is dan tussen 23:00 en 07:00 uur een professionele verzorger bij u aanwezig, die u helpt wanneer u wakker wordt. U kunt met een gerust hart gaan slapen, wetende dat u in goede handen bent en dat er altijd hulp beschikbaar is.

Waakdiensten zijn meer bedoeld voor mensen die bijvoorbeeld medicatie toegediend krijgen ‘s nachts, of waarbij het risico op decubitus hoger is. De tijden waarop een zorgverlener bij u aanwezig is, zijn in principe hetzelfde als bij slaapdiensten. In overleg met u bepalen we welke vorm van nachtzorg het beste bij uw situatie past, om deze vervolgens op korte termijn al in te zetten. Zuster Jansen werkt namelijk niet met wachtlijsten, waardoor we zelfs in spoedgevallen direct kunnen schakelen.

Flexibele zorg, afgestemd op uw wensen

Kiest u voor nachtzorg van Zuster Jansen, dan houdt u altijd zelf de controle over hoe wij de zorg inrichten. Wij horen dan ook graag van u wat uw persoonlijke wensen zijn: hoe ziet uw dagelijkse routine eruit, wat zijn uw voorkeuren op het gebied van privacy, hoe wilt u omgaan met de zorgverleners? In een intakegesprek bespreken wij deze belangrijke zaken met u, zodat we de zorgverlening volledig op maat kunnen inzetten. Wilt u meer informatie over nachtzorg in Amsterdam? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op, door te bellen naar 020-6366837.

Lees meer bij Zuster Jansen
  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN