Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Wijkverpleging zorgaanbieders Utrecht maken verlies door pilot

In Utrecht lijden momenteel vier voorkeursaanbieders verlies door de pilot wijkverpleging, een initiatief van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. In 2016 is de pilot in de gemeente Utrecht gestart.

Op dit moment declareren vijftig zorgaanbieders, die niet gecontracteerd zijn, veel te veel uren aan wijkverpleging. De te veel gedeclareerde uren gaan van de wijkverpleging budgetten af.

In de gemeente Utrecht zijn er vijftig zorgaanbieders van wijkverpleging. Zilveren Kruis wilde dit terugbrengen naar vier, middels een pilot. In de pilot zijn door Zilveren Kruis vier zorgaanbieders aangesteld die dan zelf de wijkverpleging moeten organiseren. Echter blijken nu ook de niet-gecontracteerde thuiszorgaanbieders te declareren met als gevolg minder budget voor de vier gecontracteerde aanbieders.

Er is geen waarborg voor overproductie maar Zilveren Kruis houdt wel rekening met onderproductie. De zorgverzekeraar houdt alles goed in de gaten en zegt dat er geen signalen zijn zoals aangegeven door de vier gecontracteerde aanbieders.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN