Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Wereld Alzheimer Dag 2017

Vandaag, op 21 september, is het Wereld Alzheimer Dag 2017. Wereldwijd wordt vandaag aandacht besteed aan dementie, en in het bijzonder aan Alzheimer. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende en helaas ook de meest ernstige vorm van dementie, waar jaarlijks veel mensen mee te maken krijgen.

Ook in Nederland zijn veel initiatieven georganiseerd om meer bewustzijn te creëren voor de ziekte van Alzheimer, en om fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek. Wilt u weten wat er vandaag bij u in de buurt gedaan wordt met dit thema? Bekijk dan eens de website van Alzheimer Nederland.

Met vergrijzing meer dementie

De wereld is aan het vergrijzen. Hierdoor is het belangrijker is dan ooit dat er voldoende aandacht wordt besteed aan het leven met Alzheimer, en de gevolgen ervan.  Het aantal mensen dat lijdt aan dementie zal tenslotte stijgen door de vergrijzing, bovendien is er nog geen genezing voor deze slopende ziekte. Hoe gaan we als maatschappij om met mensen die lijden aan dementie, hoe kunnen wij hier goed op inspelen en ervoor zorgen dat de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk blijft? Wat kunnen we betekenen voor mantelzorgers, die zich dagelijks inzetten om een naaste met dementie te verzorgen? Dementie (en daarmee ook Alzheimer) is een ernstige gezondheidskwestie, die voor overheden en beleidsbepalers hoog bovenaan de prioriteitenlijst moet blijven staan. Tijdens Wereld Alzheimer Dag 2017 wordt dit thema met extra nadruk weer onder de aandacht gebracht.

Wilt u meer lezen over dementie? Bekijk dan onze Leefwijzer, met diverse artikelen over dit onderwerp.

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN