Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Waarschuwing Gezondheidsraad tegen stilzitten

De Gezondheidsraad heeft de nieuwe Beweegrichtlijnen opgesteld, kort gezegd stellen zij dat bewegen goed is maar meer bewegen is beter. De Gezondheidsraad adviseert de regering, zij waarschuwen nu voor het eerst ook voor de gevolgen van veel stilzitten. Er is namelijk steeds meer wetenschappelijk bewijs dat mensen die veel stilzitten en niet veel bewegen, een groter risico lopen op hart- en vaatziekten en daardoor eerder sterven.

Nieuw is de aanbeveling voor volwassenen en ouderen om minimaal twee keer per week bot- en spierversterkende activiteiten te ondernemen. Ouderen worden daarnaast geadviseerd om balansoefeningen te doen. De raad benadrukt dat volwassenen en ouderen die reeds voldoen aan het advies van 2,5 uur matig intensief bewegen, verdere gezondheidswinst kunnen behalen wanneer zij nog meer bewegen. Uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) haalt slechts 44 procent van de volwassenen deze norm.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN