Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Verpleegkundige ontslagen door weigeren van reanimatie

Een verpleegkundige die werkzaam was bij Ommelander Ziekenhuis Groningen is ontslagen omdat zij een oudere patiënt niet wilde reanimeren toen hij onwel werd, aldus Dagblad van het Noorden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil nu dat de verpleegkundige zich verantwoord tegenover het medisch tuchtcollege.

De man kampte met darmkanker en uitzaaiingen in de lever en was opgenomen om aan te sterken zodat hij later in het UMCG een operatie kon ondergaan. De 65-jarige verpleegkundige wilde niet reanimeren omdat zijn sondevoeding tijdens het reanimeren omhoog zou zijn gekomen waarna hij ‘voor een tweede keer een verschrikkelijke dood zou zijn gestorven’ aldus de verpleegkundige. De directie van het ziekenhuis vind dat deze verpleegkundige deze keuze niet zelf had mogen maken, volgens de vrouw was de arts te druk op het moment dat het gebeurde. De uitspraak van het tuchtcollege volgt over zes weken.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN