Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Uitbraak norovirus in Flevoziekenhuis in Almere

Op twee verpleegafdelingen in het Flevoziekenhuis in Almere is het norovirus uitgebroken. Het betreft de verpleegafdelingen van Interne geneeskunde/Oncologie en Chirurgie. Op beide afdelingen worden geen nieuwe patiënten opgenomen en gelden er strengere hygiënemaatregelen.

Er worden nog wel patiënten ingestuurd naar het Flevoziekenhuis, zij worden dan opgenomen op andere afdelingen in het ziekenhuis. Hier zijn extra bedden geplaatst en aanvullend verplegend personeel ingehuurd. Hierdoor moet het mogelijk zijn om zo veel mogelijk geplande operaties gewoon uit te voeren. Patiënten en bezoekers van de getroffen afdelingen zijn uitvoerig geïnformeerd en worden verzocht hun handen te wassen bij vertrek en rechtstreeks naar buiten te gaan. Hen wordt verzocht niet langs andere afdelingen te lopen of een bezoek te brengen aan het restaurant in het ziekenhuis.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN