Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Principeakkoord nieuwe cao voor ziekenhuisbranche

Vakbonden en werkgevers hebben een principeakkoord bereikt voor de ziekenhuisbranche. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) meldt dat zaken als loonsverhoging, generatiebeleid en het veelbesproken ORT-vraagstuk zijn opgelost. Werknemers krijgen een loonsverhoging van 3,75 procent en stijgt de opbouw van vakantiegeld naar 8,33 procent.

Vanaf 1 januari 2018 zal het nieuwe generatiebeleid ingevoerd worden. Het zorgt er voor dat oudere medewerkers op vrijwillige basis minder kunnen gaan werken. Het idee daarachter is dat zij op een gezonde manier de AOW-leeftijd kunnen behalen. De partijen hebben echter afgesproken dat eerst de PLB-uren (Persoonlijke Levensfase Budget) opgemaakt moeten worden.

Verder zijn er afspraken gemaakt over de financiële tegemoetkoming van 8,3 procent over de mogelijk ten onrechte niet uitgekeerde Onregelmatigheidstoeslag over de jaren 2012, 2013 en 2014. Daarnaast krijgt ziekenhuis personeel eenmalig een uitkering van 200 euro in 2017 en 2018. In 2019 zou er nog een eenmalige uitkering volgen van 125 euro.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN