Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Patiëntenfederatie wil dat zorgverzekeraars eigen risico verlagen

Zorgverzekeraars worden door de Patiëntenfederatie Nederland opgeroepen niet te wachten op een nieuw kabinet en zelf het eigen risico met ingang van 2018 te verlagen naar 175 euro. Dat meldt Dianda Veldman van Patiëntenfederatie Nederland in de Volkskrant.

Het eigen risico in momenteel 385 euro en diverse politieke partijen hebben het verlagen van het eigen risico in hun verkiezingsprogramma staan. Patiëntenfederatie Nederland vreest echter dat door de lange onderhandelingen er niets gedaan wordt aan het eigen risico in 2018. Daarom roept de overkoepelende organisatie van ruim 160 patiëntenorganisaties de zorgverzekeraars op om zelf stappen de nemen. De zorgpremie zou moeten stijgen om deze verlaging van het eigen risico te bekostigen. Zorgverzekeraars Nederland stelt dat het een onrealistisch plan is omdat het verplicht eigen risico bij wet is geregeld.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN