Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

In omgeving Amsterdam zijn tientallen ouderen opgelicht

Tenminste twee mannen en een vrouw hebben tientallen mensen opgelicht in de omgeving van Amsterdam. Zij gingen huizen van ouderen langs en deden zich voor als pakketbezorger. De ouderen mochten het pakketje pas aannemen wanneer zij twee euro administratiekosten zouden betalen op een mobiel pinautomaat dat de oplichters bij zich hadden.

Terwijl de ouderen netjes twee euro pinden werden hun passen omgewisseld en kregen zij een nep-pasje terug. De oplichters houden de pinpas van de ouderen en hebben de pincode opgeslagen. Een van de slachtoffers is op deze manier 10.000 euro kwijtgeraakt. De politie heeft inmiddels de drie verdachten opgepakt, dat meldt de NOS. Ouderen zijn vaak slachtoffer van financieel misbruik in situaties waarin ze juist veel vertrouwen hebben in mensen die later de dader blijken te zijn. Van Rijn heeft daarom in juni een campagne gestart om financieel misbruik van ouderen tegen te gaan. Oplichters doen zich vaak voor als politieagenten, postbezorgers of zorgverleners.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN