Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

05/09/2017 Steeds meer drukte bij huisartsenposten

De drukte bij huisartsenposten tijdens avond-, nacht- en weekenduren neemt steeds verder toe. Dat blijkt uit een meting van de vereniging eerstelijnscentra InEen. Het aantal consulten en telefoontjes op een huisartsenpost nemen toe, de zorgvragen krijgen een meer dringend karakter. In 2016 hebben huisartsenposten 124 duizend meer verrichtten gedaan dan in 2015. Zonder enige uitbreiding van het budget. Het aantal visites dat wordt afgelegd neemt af, in plaats daarvan wordt er steeds vaker een beroep gedaan op ambulance zorg.

De urgentie van zorgvragen waarmee patiënten naar huisartsenposten komen neemt toe. Deze zijn vaak complexer en leiden tot langere consulten. Patiënten met minder urgente klachten moeten vaak langer wachten. InEen is samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging en de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen in gesprek met alle belangrijke samenwerkingspartners. De korte termijn oplossingen zijn niet voldoende meer, het wordt tijd dat het systeem structureel aangepakt wordt, aldus InEen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN