Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

16/08/2016 Zorgen huisartsen over toename verwarde mensen

Amsterdamse huisartsen maken zich zorgen over de grote toename van mensen met psychische problemen, zij kunnen de zorg niet meer aan. Sinds de bezuinigingen in de ggz melden patiënten met psychische klachten steeds vaker bij de huisarts.

81 procent van de huisartsen ziet een toename van de patiënten met behoefte aan geestelijke gezondheidszorg. Meer dan de helft van de huisartsen in Amsterdam ervaart problemen in de samenwerking met de psychiatrie, daarnaast heeft het grootste deel tijdgebrek en zijn er veel huisartsen die stellen dat zij niet bekwaam genoeg zijn om de psychiatrische patiënten te behandelen. De huisartsen pleiten voor een vangnet voor deze groep patiënten, ondanks de bezuinigingen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN