Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

25/10/2016 Zorg in Nederland beste en duurste van Europa

Nederland behoort in de bovenste regio van Europa voor wat betreft kwaliteit en kosten van zorg. De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn in Nederland bijna het hoogst. Gemiddeld is een Nederlander 5169 euro per jaar kwijt aan zorg, andere Europese landen besteden minder aan zorg. In België bijvoorbeeld 3572 euro, in Portugal slechts 1904 euro. Alleen in een aantal Scandinavische landen, Zwitserland, Monaco en Luxemburg zijn de zorgkosten per persoon duurder. Inwoners van die landen verdienen echter veel meer en kunnen het ook gemakkelijker betalen. Dit blijkt uit artikel op zorgwijzer.

De Nederlandse zorg is duur, maar scoort ook goed op diverse kwaliteitsindicatoren en klantvriendelijkheid. Dat blijkt uit de Euro Health Consumer Index die gebaseerd is op 48 kwaliteitsindicatoren waaronder informatievoorziening, kwaliteit van zorg, toegankelijkheid, en medicijnmisbruik. In de analyse is een score van 1000 het maximaal aantal punten. Nederland komt met 916 punten als beste land naar voren, gevolgd door Zwitserland (894 punten) en Noorwegen (854 punten). Engeland sluit de lijst met slechts met 736 punten.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen.  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN