Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

27/05/2016 VUmc heeft verbeterde bestralingstechniek

Als eerste ziekenhuis in Europa heeft het VUmc in Amsterdam een apparaat waarmee een tumor veel nauwkeuriger bestraald kan worden. Hierdoor raakt omringend weefsel minder beschadigd. Daarnaast is het mogelijk om een kleiner aantal bestralingen met een hogere dosis uit te voeren met minder kans op ernstige bijwerkingen. Daardoor kan het merendeel van de patiënten een behandeling binnen twee weken afronden, normaliter duurt dat vier tot zeven weken.

In het apparaat zit een mri-scanner die tijdens het bestralen de tumor zichtbaar maakt. De patiënt kan hierdoor bijvoorbeeld door de ademhaling te reguleren de tumor in de juiste plaats brengen. Op diverse plekken in het lichaam bewegen tumoren door de ademhaling. De verwachting is dat patiënten langer ziektevrij kunnen zijn.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN