Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

07/09/2016 Volgend jaar nauwelijks stijging zorgpremie

De basispremie voor de zorgverzekering zal in 2017 nauwelijks stijgen. Met een stijging van 3,5 euro zal de premie ongeveer op 103 euro per maand uitkomen. De stijging is zo klein door de maatregelen die Minister Edith Schippers eerder nam. Sinds haar aantreden is er ruim 12 miljard euro uitgegeven dan was geraamd. Indien dat niet het geval was, zouden premiebetalers op jaarbasis 200 euro meer kwijt zijn.

De exacte zorgpremie mogen de zorgverzekeraars zelf bepalen, en zullen in de loop van het jaar bekend gemaakt worden. De zorgtoeslag zal voor die gene die er recht op hebben, iets stijgen. Het eigen risico zal gelijk blijven aan 2016, 385 euro per jaar. In de komende verkiezingen zal het eigen risico een grote rol spelen, diverse partijen willen het eigen risico volledig afschaffen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN