Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

12/08/2016 Virtuele looptraining verminderd vallen ouderen

Onderzoekers van onder andere het Radboudumc hebben een looptraining met virtual reality ontwikkeld die ouderen helpt om minder te vallen. De virtual reality training, die zowel cognitieve als fysieke eigenschappen van een looptraining combineert, is gemakkelijk toe te passen bij sportscholen, verzorgingshuizen of revalidatiecentra.

Uit het onderzoek blijkt dat vooral patiënten met bewegingsstoornissen, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, erg goed reageren op deze nieuwe vorm van trainen. Gemiddeld leverde de virtual reality training een valreductie van 42 procent op. Dat is vergelijkbaar met de meest effectieve valpreventieprogramma’s die er momenteel zijn. Reguliere looptrainingen komen vaak niet verder dan 17 procent. Volgens de onderzoekers is nog wel meer onderzoek nodig.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN