Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

05/10/2015 Verhoogde calcium inname helpt niet tegen breuken

Uit onderzoek blijkt dat verhoogde inname van calcium door middel van supplementen of via voeding niet zorgt voor minder breuken bij ouderen. Tot voor kort was nooit onderzocht wat daadwerkelijk het effect is van extra calcium inname.

Het blijkt dat de botmineraaldichtheid (BMD) toeneemt als de inname van calcium via voeding hoger is. Deze toename van de BMD zorgt er echter niet voor een daling van het fractuurrisico. Het blijkt tevens zo te zijn dat de BMD niet stijgt wanneer calcium gecombineerd werd met vitamine D. Daarnaast wegen de nadelen waarschijnlijk niet op tegen de voordelen. Verhoogde inname van calcium kan zorgen voor constipatie, nierstenen en acute gastro-intestinale symptomen. Onderzoekers vermoeden dat financiële belangen een aanzienlijke rol spelen bij het bevorderen van het gebruik van deze calciumsupplementen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN