Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

04/07/2016 Veel verpleeghuizen kunnen zorg voor ouderen niet aan

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) concludeert dat er een groot aantal verpleeghuizen in Nederland de zorg voor ouderen niet goed aan kunnen. Dat staat in een rapport over 150 verpleeghuisinstellingen.

Bij elf van de onderzochte instellingen zijn de zorgen zeer groot. In 38 andere instellingen wordt er ondermaats gepresteerd en blijven onder verscherpt toezicht staan van de inspectie. Een derde van de 150 instellingen heeft te weinig oog voor kwaliteit en veiligheid en verbeteren niet voldoende. Staatssecretaris van Rijn grijpt in bij de elf instellingen waar de inspectie grote zorgen over heeft. Een speciaal interventieteam is ingesteld. Zij kunnen bestuurders of andere leidinggevende vervangen, een opnamestop invoeren of zelfs het verpleeghuis sluiten.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN