Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

25/05/2016 Veel gevallen huidkanker ontdekt

Tijdens de Nationale Huidkankerdag van vorig weekend hebben ongeveer 4000 mensen verdachte huidplekjes laten controleren. Bij meer dan 250 mensen is mogelijk een vorm van huidkanker gevonden. Dat heeft de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie bekend gemaakt.

In vijftig gevallen gaat het vrijwel zeker om een melanoom, een ernstige vorm van kanker. Huidkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland, er komen jaarlijks meer dan 50.000 patiënten met huidkanker bij. Men verwacht in de komende tien jaar een verdubbeling van het aantal mensen met huidkanker. Dermatologen stellen dat vroege opsporing en behandeling cruciaal zijn voor de kans op de genezing. Bewustwording van mensen is dan ook een belangrijk thema.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN