Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

04/02/2016 Varkensboeren hebben vaker MRSA

Uit onderzoek van het VU medisch centrum, onder leiding van arts Brigitte van Cleef, blijkt dat varkensboeren veel vaker MRSA hebben dan de gemiddelde Nederlander. De bacterie komt bij 63 procent van de boeren voor en bij 10 procent van de familieleden. Slechts 0,1 procent van de doorsnee Nederlanders is besmet met het virus. Daarnaast blijken slachters ook vaker MRSA te hebben, 15 procent van hen draagt de bacterie.

De MRSA bacterie is onschadelijk voor gezonde mensen, zij worden er ook niet ziek van. Mensen die kampen met een zwakke gezondheid kunnen zware infecties krijgen. De bacterie is resistent tegen gebruikelijke antibiotica. Men is bang dat de bacterie muteert en wel schadelijk wordt voor de mens. Dan bestaat er een bacterie die overdraagbaar is en niet kan worden behandeld met antibiotica.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN