Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

28/11/2016 Vanaf december experimenteel vaccin huidkanker

Honderden huidkankerpatiënten die succesvol behandeld zijn kunnen vanaf december een experimenteel vaccin krijgen waardoor de kans op terugkeer van kanker naar verwachting wordt verkleind. Het Radboudumc begint in december een brede experimentele behandeling waarbij het afweersysteem van patiënten wordt geactiveerd om zich tegen kankercellen te keren.

De proef is bedoeld voor patiënten die recent lymfklieren met uitzaaiingen hebben laten verwijderen. Het onderzoek biedt plaats voor 210 patiënten. In Nederland zijn er jaarlijks ongeveer 300 mensen die gezien hun ziektebeeld, in aanmerking kunnen komen voor het vaccin. Het onderzoek duurt tot 2021 en wordt voor 20 miljoen vergoedt vanuit de basisverzekering. Voorwaarde is wel dat op korte termijn informatie verschaft wordt over de effectiviteit van de behandeling.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN