Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

28/10/2015 Vaker verwarde mensen in nachtopvang

Steeds meer mensen met een psychiatrische stoornis melden zich bij de nachtopvang van het Leger des Heils. De druk op de laagdrempelige opvang groeit hierdoor maar deze daklozen blijven verstoken van gespecialiseerde zorg. Mensen blijven langer zitten omdat er geen goede doorstroommogelijkheden zijn voor deze groep mensen.

Het Leger des Heils pleit voor meer plekken voor beschermd wonen en een ruimere inzet van psychiatrische deskundigheid. Uit cijfers van het Leger des Heils blijkt dat 53% van de bezoekers last heeft van een psychische stoornis. Veertig procent is verstandelijk beperkt en ruim de helft van de bezoekers heeft verslavingsproblemen.  Er is daarnaast steeds vaker sprake van agressie, bedreiging en intimiderend gedrag. De GGZ kan zich vinden in de zorgen die het Leger des Heils uit.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN