Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

21/10/2016 Ton boete voor huisarts door foutief declareren

Een eenmanshuisartsenpraktijk uit Lelystad heeft een boete opgelegd gekregen van 100.000 euro wegens foutief declareren. De huisarts uit Lelystad zou mogelijk voor drie ton te veel gedeclareerd hebben. Daarnaast zou zijn administratie verwijtbaar niet op orde zijn.

Zorgverzekeraar Achmea heeft aan de bel getrokken bij de Nederlandse Zorgautoriteit wegens het in rekening brengen van onterecht lange consulten. Vervolgens is er een analyse gemaakt van de declaratiegegevens van Vektis, daaruit blijkt dat er in 2012 in 77 procent van zijn consulten een lang consult is berekend, het landelijk gemiddeld ligt op 17 procent. De huisarts geeft aan dat het teveel gedeclareerde geld reeds is terugbetaald en dat er veel geld bij een voormalig doktersassistent terecht is gekomen. Hij zou het rekeningnummer van de huisarts verwisseld hebben met zijn eigen rekeningnummer zodat hij het geld ontving. Daarover heeft de huisarts reeds aangifte gedaan bij de politie.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN