Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

19/11/2015 Sterftecijfer senioren in de winter hoger

Uit onderzoek van het kenniscentrum Leyden Academy on Vitality and Ageing blijkt dat het sterftecijfer onder Nederlandse senioren in de winter 21 procent hoger ligt. De onderzoekers hebben onderzocht van de seizoensinvloeden zijn op sterfte, verpleeghuisopnames en de zorgkosten van 65-plussers. Ruim 60.000 ouderen zijn onderzocht.

Als men kijkt naar de Nederlandse bevolking dan betekent dit dat er ongeveer 7000 meer ouderen overlijden in de winter en de herfst. De totale medische kosten zijn in deze periode ongeveer 600 miljoen meer dan in de zomer en de lente. Deze verschillen worden voornamelijk verklaard door klimaatfactoren zoals temperatuur, luchtvochtigheid en de af- en aanwezigheid van zonlicht. Of het griepvirus ook invloed heeft op het sterftecijfer en de hogere zorgkosten is niet exact aangetoond. Daarvoor zou aanvullend onderzoek nodig zijn.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN