Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

11/06/2016 Start proef kiezen eigen zorg Rotterdam en Zuid-Limburg

Er start een proef waarbij ouderen en gehandicapten in Rotterdam en Zuid-Limburg meer vrijheid krijgen om hun eigen zorg te kiezen. Het gaat om ouderen en gehandicapten die langdurige zorg nodig hebben. Staatssecretaris van Rijn heeft dit onlangs bekend gemaakt en de Tweede Kamer ingelicht.

Het gaat om een experiment voor de komende twee jaar en het zal niet gelden voor mensen met een persoonsgebonden budget (PGB). Het gaat vooral om zorg in verpleeghuizen en zorg voor mensen thuis. Deze groep krijgt meer financiële zeggenschap.

In het nieuwe experiment staat de zorgbehoefte voor cliënten voorop. Zorgaanbieders en instellingen krijgen dan niet aan het begin van het jaar budget van het zorgkantoor voor zorguren, maar krijgen pas geld wanneer patiënten voor hun kiezen.

In principe hoopt de staatssecretaris op innovatieve nieuwe zorgaanbieders en meer maatwerk. Mocht het experiment slagen, dan zal het worden uitgebreid.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN