Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

08/04/2016 Schippers wil zwijgcontracten in de zorg verbieden

Als het aan minister Edith Schippers (Volksgezondheid) ligt worden zwijgcontracten in de zorg wettelijk verboden. De directe aanleiding hiervoor is het feit dat het Tergooiziekenhuis in Hilversum een dergelijk contract liet ondertekenen door de moeder van een overleden hockeyer, Rogier Mooij. Het ziekenhuis had fouten gemaakt en door het contract kon zij niet naar de tuchtrechter, politie of media stappen.

Schippers wil dat patiënten en hun nabestaanden niet gedwongen kunnen worden een dergelijk contract te ondertekenen. Zij dienen altijd de mogelijkheid te hebben om aangifte te doen of naar de tuchtrechter te stappen. Het zal de kwaliteit vooral ten goede komen wanneer misstanden gemeld worden. Iedereen die een zwijgcontract heeft wordt door Schippers opgeroepen zich te melden bij de IGZ.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN