Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

31/10/2016 Schippers wil einde maken aan dure kankermedicijnen

Vandaag spreekt minister van Volksgezondheid Edith Schippers op het World Cancer Leaders’ Summit. Zij maakt daar bekend dat zij een brede coalitie wil vormen om een einde te maken aan te dure kankermedicijnen. Eerder kondigde zij zal aan dat zij met Europese collega’s wil overleggen met farmaceutische bedrijven over de hoge prijzen die zij vragen voor sommige geneesmiddelen tegen kanker.

Ze wil dat regeringen het probleem aanpakken met hulp van kankerbestrijdingsorganisaties, patiëntengroepen, behandelaren en kennisinstellingen. Als met elkaar de druk wordt opgevoerd hoopt Schippers dat de betaalbaarheid en toegankelijkheid van deze cruciale geneesmiddelen blijft. Schippers wil dat de prijzen van de medicijnen omlaag gaan. De middelen worden steeds beter, maar de hoge prijs staat volgens haar niet in verhouding met de kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN