Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

26/10/2016 PvdA wenst meer consulttijd voor artsen

In het conceptverkiezingsprogramma van de PvdA staat dat zij meer tijd willen per consult voor huisartsen en specialisten. Er moet volgens PvdA meer ruimte zijn voor vragen van patiënten. Daarnaast zouden artsen beter geïnformeerd moeten zijn over de euthanasiewetgeving.

Daarnaast pleit de partij er voor, net als de SP, dat artsen met hun maatschap in loondienst moeten komen van ziekenhuizen. Zo wordt de prikkel om meer zorg te produceren weggenomen. De vrije artsenkeuze zou verankerd moeten blijven in de wet. Zij willen ook dat er per regio een zorgverzekeraar wordt aangewezen die verantwoordelijk is voor het maken van afspraken met zorgaanbieders, andere verzekeraars zouden die afspraken moeten volgen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN