Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

12/09/2016 Pilot met dementiehonden bij ziekte van Alzheimer

Een pilot met dementiehonden bij mensen met de ziekte van Alzheimer is afgerond. KNGF Geleidehonden zette dementiehonden in bij jonge mensen (45-65 jaar) met Alzheimer. Cliënten kregen op therapiebasis zes bezoeken van een dementiehond met een begeleider van KNGF.

Tijdens de sessie mochten cliënten zelf kiezen wat zij met de hond wilde doen. Vaak kozen zij voor een wandeling. Sommige mensen wilde echter een spelletje spelen met de dementiehond. De sessies zorgde er vooral voor dat cliënten zich veilig voelde en zich goed konden ontspannen. Uit de pilot blijkt niet dat er een significant verschil in kwaliteit van leven zorg. Het laat echter wel zien dat er een duidelijk effect is op het welbevinden van de cliënten. Na afloop van de zes sessie kregen cliënten een foto van de hond, deze kreeg vaak een prominent plek in de woonkamer.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN