Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

18/11/2016 Pil ontwikkeld die tot twee weken in maag blijft

Wetenschappers hebben een pil ontwikkeld die tot twee weken in de maag blijft zitten en langzaam de werkzame stof afgeeft. Dit zou het probleem oplossen voor mensen die soms medicijnen vergeten in te nemen of niet op tijd tot hun beschikking hebben. Dit laatste voorbeeld omvat bijvoorbeeld malariapatiënten, voor hen kan de nieuwe pil een uitkomst bieden omdat zij niet altijd op tijd toegang hebben tot medicijnen.

Onderzoekers van onder andere het MIT in Boston hebben drie jaar aan deze pil gewerkt. Patiënten in welvarende landen zouden ook gebaat zijn bij een dergelijke pil. Het innemen van een pil herinnert de patiënt aan het feit dat hij of zij ziek is. Eenmalig een pil nemen is eveneens prettiger dan bijvoorbeeld 24 pillen verdeeld over drie dagen. De pil is succesvol getest op varkens, binnenkort wordt de pil ook op mensen getest.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN