Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

09/11/2015 Patiënten blijven weg van ziekenhuisafspraak

Uit onderzoek blijkt dat ziekenhuizen in de regio van Flevoland tot de Achterhoek en van Noordoost-Overijssel tot de zuidwestelijke Veluwe vaker dan gemiddeld te maken hebben met patiënten die niet op komen dagen bij hun afspraken. Het betreft in alle ziekenhuizen uit deze regio meer dan 3 procent waarbij het Röpke-Zweers Ziekenhuis de meeste wegblijvers heeft met 4 procent. Volgens het ministerie van Volksgezondheid is het landelijk gemiddelde 2,7 procent en bij universitair medische centra is het gemiddeld 3,6 procent.

Landelijk gezien daalt het aantal patiënten dat niet komt opdagen. Aandacht voor en aanpak van dit probleem lijkt te werken. De Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen overwegen echter om boetes in te zetten om het aantal wegblijvers te beperken. Andere ziekenhuizen uit de regio proberen het probleem op te lossen met een vriendelijkere benaderen zoals herinneringsberichten en de verbetering van eigen handelen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN