Nieuws

07/08/2017 Parkinsonpatiënten mogelijk baat bij diabetesmedicijn

Uit langdurig onderzoek blijkt dat parkinsonpatiënten mogelijk baat hebben bij een exenatide-injectie. Deze injectie wordt normaliter gebruikt bij diabetes mellitus (diabetes type 2). Het zou de conditie van parkinsonpatiënten verbeteren, aldus het onderzoek dat gepubliceerd is in The Lancet.

Bij het onderzoek waren 60 patiënten met de ziekte van Parkinson betrokken, de helft hiervan kreeg wekelijks een injectie met exenatide (dat de bloedsuikerspiegel van diabetespatiënten helpt verlagen), de andere helft kreeg wekelijks een placebo. Aan het begin van de studie en na iedere twaalf weken werden de deelnemers onderzocht en werd hun motoriek getest. Het blijkt dat de gene die de injecties met exenatide toegediend steeds hoger scoorden op de onderzoeken en de andere groep niet. Onderzoekers willen nu weten of langdurig gebruik van dit middel de ziekte stagneert.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN