Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

27/01/2017 Ouderen overlijden door griep en kou

In de afgelopen weken zijn meer 75-plussers overleden dan in dezelfde periode in andere jaren. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu kan dat aan de griepepidemie liggen, maar mogelijk ook aan de recente kou. Voor veel ouderen kan de recente kou zeer gevaarlijk zijn, vooral mensen met chronische hartproblemen kan de kou dodelijk zijn.

In de week van 16 tot en met 22 januari melden 102 van de 100 duizend Nederlanders zich bij de huisarts met griepklachten. De milde epidemie is dus nog niet voorbij. In bijna de helft van de monsters die huisartsen hebben afgenomen blijkt het influenza type A (H3N2) gevonden te zijn. Dit virus kan vooral voor 65-plussers complicaties veroorzaken zoals longontsteking. Momenteel melden ook veel ouderen zich bij de huisarts met een longontsteking.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN