Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

12/12/2016 Ouderen kunnen geen seniorenwoning vinden

Er is een tekort aan seniorenwoningen voor ouderen in Nederland. Uit onderzoek van het journalistiek programma “De Monitor”, blijkt dat een kwart van onze ouderen in Nederland geen gepaste woning kunnen vinden.

Het tekort aan seniorenwoningen is opgelopen omdat er nieuwe toewijzingsregels zijn voor woningcorporaties. Er is sinds 1 januari 2016 ‘passend toewijzen” van kracht. Hierdoor komen vooral huishoudens met een laag inkomen in goedkope huurwoningen. Het effect is dat ouderen hierdoor soms te lang in een nauwelijks aangepaste woning moeten verblijven.

Volgens minister Stef Blok ligt het aan de woningcorporaties omdat zij niet willen bouwen. Minister Blok gaat in elk geval niet voor versoepelen van de huurregels.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN