Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

07/06/2016 Operatiekamer AMC krijgen ‘zwarte doos’

Als eerste ziekenhuis in Nederland krijgt het AMC in Amsterdam een “zwarte doos” in een van de twintig operatiekamers. Deze zwarte doos houdt, net als bij vliegtuigen, alle gegevens bij en worden deze geanalyseerd. De patiëntveiligheid moet hierdoor worden verhoogd.

Informatie over bloeddruk, temperatuur en hartslag van de patiënt worden bijgehouden maar ook worden alle bewegingen van het OK-personeel gefilmd. Twee jaar geleden zijn de voorbereidingen voor dit project begonnen. Het idee komt van een Canadese arts die zichzelf filmde tijdens operaties en deze terugkeek om er van te kunnen leren. De gegevens die verzameld worden zullen niet in het medisch dossier van een patiënt komen. Indien er iets mis gaat, kan deze data geanonimiseerd opgevraagd worden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN