Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

15/12/2015 Ook mantelzorger verliest wel eens geduld

Uit een verschenen rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat een op de drie mantelzorgers in Nederland, wel eens zijn geduld verliest. Het gaat dan om een ruwe behandeling of schreeuwen tegen de partner, zijn familielid, een buurman of buurvrouw of andere bekende die zorg ontvangt.

Vaak verliest een mantelzorger zijn geduld wanneer deze zelf overbelast is. Ook komt het voor dat de mantelzorger bij agressief gedrag van de van de hulpbehoevende of wanneer er geen waardering voor de hulp is, zijn geduld verliest. Veel mantelzorgers hebben een betaalde baan naast de mantelzorgtaken die zij bieden.

In Nederland bieden ongeveer iets meer dan vier miljoen mensen aan iemand in zijn omgeving mantelzorg. Ongeveer 1 miljoen mensen doen daarnaast nog vrijwilligerswerk in de zorg.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN