Nieuws

26/05/2017 Onderzoek gestart naar zorg in laatste levensfase

Er wordt een groot onderzoek gestart naar de kwaliteit van palliatieve zorg in Nederland. Onderzoekers willen weten wat Nederlanders het belangrijkste vinden rondom zorg tijdens de laatste levensfase.

Palliatieve zorg is de zorg in de laatste levensfase van ernstig zieke patiënten voor wie geen genezing meer mogelijk is. De zorg is vooral gericht om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden. Het onderzoek moet aantonen wat Nederlanders goede palliatieve zorg vinden aldus het UMCG. Martin van Rijn heeft eerder aangegeven dat hij vindt dat het aanbod van palliatieve zorg voldoende is maar niet genoeg gericht is op de behoeften van de patiënt zelf. Onderzoekers van het Radboudumc, UMCG, Martini Ziekenhuis, werken onder andere samen met Zorgbelang Nederland en Integraal Kankercentrum Nederland. Iedereen kan zijn of haar mening geven via Uw mening over palliatieve zorg.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN