Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

23/03/2016 Nog steeds weinig mannelijke verpleegkundigen

Het beroep van verpleegkundige blijkt nog steeds een uitgesproken vrouwenberoep te zijn. Wanneer men kijkt naar het aantal afgestudeerde bij zorgopleidingen in 2015 zijn mannelijke verpleegkundigen zeldzaam. Dat blijkt uit recent gepubliceerde cijfers die gepubliceerd zijn door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In 2015 hebben 22.000 vrouwen een diploma behaald voor verpleegkunde of verzorging. Daartegenover stonden slechts 2.100 mannen die en dergelijke opleiding afrondde in dat zelfde jaar. Van de in totaal 24.500 afgestudeerde deed ruim 70 procent een opleiding richting hulp bij zorg en welzijn of de opleiding verzorging op niveau 1,2,3. Een kleine groep leert verder voor verpleegkunde op mbo dan wel op hbo niveau.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN