Nieuws

17/07/2017 Nederlandse zorgtechnologie loopt achter

Nederland loopt flink achter op de rest van Europa voor wat betreft het gebruik elektronische technologie in de zorg (e-health). Er wordt bijvoorbeeld nog zeer geregeld heen en weer gefaxt omdat zorgsystemen niet op elkaar aansluiten. In Kroatië, Armenië, Estland en Spanje is men verder dan hier in Nederland, aldus Nick Guldemond in Zorgvisie ict magazine.

De Europese Unie heeft tientallen miljarden euro’s uitgetrokken om grensoverschrijdende ontwikkelingen te stimuleren, Nederland schiet echter tekort. Nederland levert topzorg en heeft de beste ict-infrastructuur ter wereld, maar laat steken vallen met e-health. De overheid wil dit overlaten aan marktpartijen, maar volgens Guldemond is dat niet perse het beste. De markt zou niet altijd belang hebben bij transparantie bij het uitwisselen van data. Hij pleit daarom voor meer samenwerking en de wil om data en vernieuwingen te delen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN