Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

01/12/2016 Minister Schippers wil meer specialisten in loondienst

Tien miljoen euro wordt er door minister Edith Schippers van VWS uitgetrokken om de overstap van vrijgevestigde medisch specialisten naar loondienst te blijven subsidiëren. De subsidieregeling werd gestart in 2014 en zal nu nog doorlopen tot en met 2019. Deze maatregel is verlengd op verzoek van de Federatie Medisch Specialisten, die constateren dat er nog steeds veel behoefte is aan de overstap naar loondienst. Voor de waarde van een onderneming wordt maximaal een ton uitgekeerd.

Loondienst of aandeelhouderschap

Binnen het kabinet is er strijd tussen de PvdA en de VVD als het gaat om deze kwestie. PvdA ziet het liefst alle specialisten in loondienst, zoals ook in het regeerakkoord is opgenomen. Een sterk verweer van FMS-voorzitter Frank de Grave stak daar echter een stokje voor, en specialisten kregen diverse keuzes: óf in loondienst, of een model waarmee vrijgevestigd specialisme mogelijk kon blijven. De meeste specialisten kozen voor het MSB model, Medisch Specialistisch Bedrijf. Dit moet volgens minister Schippers echter als vluchtheuvel worden beschouwd. Zij geeft aan dat medisch specialisten moeten kiezen tussen loondienst of aandeelhouder worden van het ziekenhuis.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN