Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

06/11/2015 Minder antibioticagebruik in Nederland

De Stichting Farmaceutische Kengetallen heeft bekend gemaakt dat Nederlanders steeds minder antibiotica gebruiken. Vorig jaar kregen in totaal 4 miljoen mensen een antibioticakuur, dat is ruim 8 procent minder dan in 2011. Het totaal aantal doses antibiotica is gedaald met ruim 5 procent tot 6,8 miljoen.

Het is goed dat we steeds terughoudender zijn met antibiotica. Het gevaar bestaat dat ziekmakers resistent worden voor antibiotica. De daling is zowel aan artsen als patiënten te danken. Nederlanders gaan niet zo snel naar huisarts als zij zich een beetje ziekjes voelen. Artsen schrijven ook minder snel antibiotica voor. Nederlanders en Zweden gebruiken het minst van alle Europeanen. Het gebruik per duizend inwoners is in België en Frankrijk twee keer zo hoog.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN