Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

12/04/2016 Meeste klokkenluiders werkzaam in zorg

Uit het jaarverslag van 2015 concludeert Adviespunt Klokkenluiders dat de meeste klokkenluiderszaken zich voordoen in de zorgsector. In 2015 zijn er in totaal zestien meldingen binnen over misstanden binnen zorgorganisaties. Binnen de zakelijke dienstverlening waren 14 klokkenluiderszaken bekend. Overheid, onderwijs en industrie volgde met acht, zeven en vijf meldingen.

veelal gaan de meldingen over fraude, verduistering of diefstal en over gevaar voor veiligheid, milieu en gezondheid. In totaal is er in 2015 contact geweest met 461 personen. In 361 gevallen leidde dit tot advies en merkte het Adviespunt 74 zaken aan als klokkenluiderszaken. 85 procent van de klokkenluiders geven aan dat zij op enig moment negatieve gevolgen hebben ervaring na hun melding.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN