Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

08/01/2016 Meer verzuim door hoger aantal mantelzorgers

De afgelopen tien jaar is het aantal mantelzorgers gestegen van 13 naar 19 procent, tegelijkertijd stijgt het ziekteverzuim. Om werk en zorg gemakkelijker te kunnen combineren zijn er diverse verlofregelingen, echter is lang niet iedereen daarvan op de hoogte.

Het blijkt dat mantelzorgers gemiddeld vaker last hebben van (psychische) vermoeidheid en hebben een hoger ziekteverzuim dan mensen die geen mantelzorg verlenen. Dat blijkt uit het themanummer ‘Arbeid en zorg in de participatiesamenleving’ dat een initiatief is van het Sociaal Planbureau en de Universiteit Utrecht. Het gebeurd vaak dat mantelzorgers niet met hun leidinggevende delen wat hun mantelzorgtaken zijn, zij vragen vaak ook geen verlof aan. Mensen durven het vaak niet te vragen, ook omdat ze niet weten wat precies de regels zijn.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN