Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

29/11/2016 Medicijnverspilling in zorg wordt aangepakt

Negen organisaties bundelen hun krachten om medicijnverspilling in de zorg tegen te gaan. Zij zetten allen hun handtekening onder het ‘Akkoord Afspraken Prescriptieregeling’. Aanleiding voor het akkoord zijn de cijfers van het Meldpunt Verspilling. Daar kwamen ruim twintigduizend meldingen binnen over medicijnverspilling.

Een van de maatregelen is dat patiënten die en nieuw medicijn krijgen dit slechts voor 15 dagen meekrijgen. Zo kan bekeken worden of het middel werkt. Een andere maatregelen is ingesteld voor medicijnen die duurder zijn dan 1000 euro per maand. Deze medicijnen worden in het eerste half jaar per maand voorgeschreven. Minister Edith Schipper is blij met de nieuwe afspraken. Het is zonde als medicijnen ongebruikt weggegooid worden, zeker wanneer dat voorkomen kan worden met slimmer voorschrijven.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN