Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

06/09/2016 Medicijntekort veroorzaakt agressie in apotheek

Uit een peiling onder apothekersassistenten in opdracht van brancheorganisatie KNMP blijkt dat er veel agressie is in apotheken. Bij een kwart van de apotheken krijgen baliemedewerkers te maken met agressieve klanten wanneer er een bepaald medicijn niet beschikbaar is. Driekwart van de apothekersassistenten kampt dagelijks met klachten van ontevreden patiënten door een tekort aan geneesmiddelen.

De onderzoekers geven aan dat het om zowel verbaal als fysiek geweld gaat. Dreigen, schreeuwen, schelden en spugen door ontevreden patiënten komt geregeld voor. Vorig jaar ging het om 625 medicijnen die niet leverbaar waren. Na de eerste helft van 2016 stond de teller op 369 definitieve en tijdelijke tekorten waardoor het totale aantal, als het zo door blijft gaan, ruim boven de zevenhonderd zal uitkomen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN