Nieuws

05/05/2017 Man aangehouden na zuurlekkage in IJsselland Ziekenhuis

Donderdagmiddag is een man in Gouda aangehouden wegens verwachte betrokkenheid bij een zuurlekkage in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan de IJssel. Hij werkte daar sinds februari als uitzendkracht, er is nog niks bekend over zijn motief.

De man van 25 werd in zijn woning aangehouden door de politie, hij werd vermist nadat het lek ontstond. Omdat zijn mobiele telefoon ook niet werd opgenomen ging het ziekenhuis er van uit dat hij slachtoffer was geworden van de giftige stof. Er wordt nog onderzocht of het lek in een vat met perazijnzuur, een ontsmettingsmiddel, met opzet is ontstaan. In totaal hebben zeven mensen klachten zoals bijvoorbeeld ademhalingsproblemen gekregen. Eind van de ochtend heeft het ziekenhuis de deuren gesloten voor patiënten en bezoekers diverse afdelingen van het ziekenhuis goed te luchten. Rond half twee opende het ziekenhuis haar deuren weer.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN