Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

29/12/2017 Jaarlijkse griepgolf is nu officieel een griepepidemie

Er is momenteel sprake van een griepepidemie als gevolg van de grote toename van het aantal mensen met griep. Dat blijkt uit de laatste gegevens van onderzoeksinstituut Nivel. Vooral jonge kinderen melden zich bij de huisarts met griepklachten.

Afgelopen week meldde 69 op de 100.000 mensen zich bij de huisarts met griepklachten, de week ervoor was dat nog 52. Er is sprake van een epidemie wanneer er twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen naar de huisarts gaan met griepverschijnselen. Griepepidemieën zijn een jaarlijks terugkerend verschijnsel. Gemiddeld duurt een epidemie ongeveer negen weken. Voor de meeste mensen is griep vooral vervelend, ouderen en chronisch zieken lopen meer risico. Zij komen daarom in aanmerking voor een griepprik.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN