Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

01/08/2016 IGZ licht lijst zwakke zorginstellingen toe

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) zal naar de 150 verpleeghuizen die op de lijst met zwakke zorginstellingen vermeld werden een brief sturen met tekst en uitleg. Dat heeft de inspectie laten weten aan staatssecretaris Martin van Rijn.

De gepubliceerde lijst zorgde de laatste tijd voor veel ophef. Verpleeghuizen vonden de lijst achterhaald en vinden daarom dat zij onterecht negatief in het nieuws zijn verschenen. In oktober moet er een geactualiseerde lijst zijn, op verzoek van de Tweede Kamer. Iedere zorginstelling ontvangt een brief met daarin een toelichting op het oordeel en uitleg over het vervolgtraject. Betrokken verpleeghuizen zullen daarnaast tijdig geïnformeerd worden over eventuele veranderingen in het oordeel.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN