Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

03/12/2015 Hygiëneprotocollen vaak onbekend bij zorgverleners

Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Tork, blijkt dat de helft van de verpleegkundigen in zorginstellingen of verpleeghuizen niet goed op de hoogte zijn van de regels rondom het toepassen van handhygiëne. 17 procent van hen geeft aan dat er binnen hun instelling maximaal een keer per jaar aandacht wordt besteedt aan hygiëne.

Ongeveer twintig procent van de ondervraagden heeft ook geen idee wie er verantwoordelijk is voor hygiëne binnen de instelling. Aandacht voor dit onderwerp en beperking van bacterieel besmettingsgevaar is van groot belang en niet nutteloos. Zo blijkt uit eerder onderzoek waarbij  ziekenhuizen over lange termijn zijn onderzocht dat een proactieve aanpak zorgt voor een verbetering van de handhygiëne ene en daling van het aantal ziekenhuisinfecties. In verpleeghuizen en zorginstellingen zouden ook positieve resultaten behaald kunnen worden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN