Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nieuws

08/12/2017 Hugo de Jonge wil ‘Pact voor ouderenzorg’

Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, wil de komende maanden een ‘Pact voor de ouderenzorg’ sluiten met alle organisaties die betrokken zijn bij ouderenzorg. Het pact moet er voor zorgen dat ouderen het volgende jaar al iets merken van de 435 miljoen euro die extra wordt geïnvesteerd in ouderenzorg.

Speerpunten worden het bestrijden van de eenzaamheid en de zorg thuis voor ouderen. De verbetering van de kwaliteit in verpleeghuizen is het derde en laatste speerpunt van het pact. “Als oma er volgend jaar niets van merkt, dan hebben we het niet goed gedaan” stelt de Jonge in de Telegraaf. Volgens de minister moeten ouderen in 2018 al merken dat er verbeteringen zijn. De minister wil een maatschappelijk pact waaraan iedereen meewerkt. Gemeenten, bedrijven en vrijwilligers zouden bij zichzelf te raden moeten gaan wat zij kunnen bijdragen aan het pact.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen  • De zorg van Zuster Jansen was groots! Comfort zoals iedereen wenst voor zijn ouders.
    Mevr. van Marle
ARTIKELEN